SINOPSIS RINGKAS KEWUJUDAN AL-MASUNIYYAH

   Assalamualaikum w.b.t....pernahkah korang mendengar perkataan Al-masuniyyah? Bagaimana dengan Freemason? Berdasarkan pemerhatian aku, bahawa sejak akhir2 ini semakin ramai diantara mereka sudah tahu kewujudan perkataan tersebut....Tahukah anda bahawa apakah maksudnya? Jika korang tahu....adakah mereka benar-benar ada? Jika mereka ada....siapakah mereka-mereka ini? Dimanakah mereka? Apakah mereka berada di tanah air kita atau apakah mereka berada di sekeliling kita? Apakah tujuan, sasaran, matlamat, misi dan visi mereka???? Disini ingin aku kongsikan secara ringkas sedikit sebanyak tentang sejarh-sejarah awal kemunculan mereka yang di gelar Al-masuniyyah/Freemason.....


MASUNIYAH: merupakan istilah didalam bahasa arab merujuk kepada tukang batu atau bina
FREEMASON: jurubina/tukang bina bebas atau merdeka
  *mereka tidak langsung kena mengena dengan tukang bina yang sebenar2nya tetapi ada yg mengatakan perkataan tersebut merujuk kepada salah satu cita-cita mereka untuk membina semula haikal sulaiman(Temple of Solomon) di Baitulmaqdis di Palestin....di sini kita dapat tahu juga bahawa salah satu sebab mengapa mereka tidak akan pernah berganjak dari bumi Paestin.

Antara fahaman-fahaman mereka
-bergerak secara rahsia/pergereakan rahsia di awal penubuhan

-menyembah satanism dan percaya bahawa semua agama didunia ini sama dan ingin menyatukan semua agama didunia dengan menyembah tuhan mereka iaitu fahaman satanism mereka dengan melakukan ritual-ritual pelik mereka.(

-membina Haikal Sulaiman(Temple of King Solomon) semula di atas Baitulmaqdis(di dalam al-quran juga ada menceritakan bahawa disuatu masa yahudi akan menguasai baitulmaqdis tetapi akhirnya umat islam  juga berjaya menduduki baitulmaqdis semula dan juga merupakan tanda2 akhir zaman.

-Bercita-cita meluaskan lagi empayar israel dengan manifesto gagasan israel raya di semenanjung tanah arab.

-ketika awal penubuhan...matlamat mereka adalah menghancurkan penganut2 kristian(sejrah dimana Nabi Isa di salib oleh kaum yahudi walhal bukan Nabi Isa yang disalib seperti yang diceritakan didalam al-quran)

-setelah menguasai gereja (kristian telah mereka kuasai dengan menawan gereja2 iaitu dengan mentadbir gereja sekaligus penganut kristian maka terjadi perpecahan iaitu protestan dan katolik). Mereka mula memerangi Islam(pada ketika ini mereka telah pun menguasai kerjaan2 dunia barat serta ekonomi dunia)

-membuat tipu helah untuk memperdayakan manusia dan umat islam(seperti terciptanya idealogi-idealogi contohnya sosialis, komunisme, liberalisme, demokrasi, dll)

-mereka menganggap bangsa mereka adlah bangsa terpilih dan menganggap bangsa selain mereka adlah rendah taraf

 * ini antara-antara beberapa fahaman dan perilaku mereka yang aku ingat...ada lagi beberapa perkara yang aku lupa tika ini dan akan aku follow up lagi...

PERGERAKAN FREEMASON
-pada era moden mereka bergerak dengan menubuhkan Lodge(loji) di serata dunia(termasuk Malaysia!)
-mereka banyak berselindung atas nama kebajikan seperti rotary club dan LION club dan beberapa lagi....
-didalam PBB
                                    (freemason hall di johor bahru berdekatan dengan kawasan istana)

-Mempengaruhi kerajaan-kerajaan,polis dan raja-raja( terbukti kerana kebayakan freemason hall dibina berdekatan balai polis, istana, atau bagunan2 kerjaan
-menjadi Mastermind didalam kedua-dua perang dunia
-menguasai media-media utama antarabangsa
-selain freemason...... illuminati, skull and bones dan berbagai lagi adalah pecahan-pecahan freemason
-melancarkan New World Order(NWO)
-mncipta tipu dusta dan huru-hara


* terdapat banyak lagi informasi2 yang hendak aku kongsikan lebih2 lagi kaitan freemason dengan malaysia sejak era penjajahan lagi. rokok pun dah berapa batang habis tak perasan dan mata pun dah rabak ..... dan sekian sahaja buat masa ini....Semoga kita dilindungi ALLAH s.w.t dari tipu daya Syaitan Nirrajim.

No comments:

Post a Comment